Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2009

SE UPP MED VÅRDVALET !

Av Margus - 17 augusti 2009 21:34


Det röda kuvertet kom. Det om VÅRDVALET. Och gissa om jag fick problem... Slängde mig på telefon och jagade upp vårdcentralschefen och vår folkvalda i landstinget. Båda blev lika bestörta. Har även totat ihop en insändare till lokaltidningen, smid medan järnet är varmt.


Regionen hade flyttat mig till Grannbyns vårdcentral TVÅ MIL BORT. Trots att min besöksstatistik är 39-3 till min vårdcentrals favör, på sju kilometers avstånd. Ja, det är ju bara att välja om. Det klarar jag, men jag  tänker på de sjuka, utbrända, synsvaga, handikappade, darrhänta och i övrigt uttröttade personer som måste få hjälp med att upptäcka bluffen. Och dom som ligger på sjukhus och rehab.

För blir det tokigt får vi dyrare vårdavgift om vi går till "fel" vårdcentral i fortsättningen. Och vår vårdcentral får inga pengar om patienterna flyttas till andra ställen. 


Jag trodde faktiskt aldrig att detta kunde hända. Man sa oss att den som inget val gör hamnar på vårdcentralen i hemkommunen. I helskotta heller!


Det försåtliga "förvalet" har alltså skett under falska premisser. Det står: "För att underlätta ditt val erbjuder vi en vårdcentral som ligger närmast din bostadsadress eller som du har besökt minst tre gånger eller som du tidigare har valt."


Underlättat har dom alls inte gjort. Tvärtom. Hela dagen gick åt. Inget av den vackra texten stämde i mitt fall. Och jag är säkert inte ensam. Man är aldrig ensam. Frågan är hur många som flyttats avsiktligt. Vill VG Regionen ta död på min fina vårdcentral???


Dessutom är detta vårdval en löjlig grej. Vi har ju redan valt när vi går till den vårdcentral vi trivs med och har nära till. Varför duger inte vårt val? Varför utsätta oss patienter för detta? Varför utsätta hela samhället för denna maktkamp?


Vårdvalet är bara ännu ett i raden av högeralliansens alla hafs- och lappverk, som endast går ut på att lura in oss i privata vårdalternativ.

Avgå! Avgå! Avgå!



 
 
Elisabeth

Elisabeth

17 augusti 2009 22:59

Ja, det blev samma ilska här, inte fick vi den vårdcentral som vi brukar ha

http://belara.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

17 augusti 2009 23:38

Vi har också fått dessa kuvert i dag, men har inte öppnat dom ännu, skall noga kolla så jag hamnar rätt. Alltid nya påhitt från myndigheterna, det gäller att ha ögonen öppna. Tack för detta inlägg.

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

18 augusti 2009 00:21

Varför ens krångla till något som är så enkelt. Alla tillhör den närmaste vårdcentralen och är man inte nöjd med den så begär man helt enkelt att få bli överflyttad till någon annan vårdcentral.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Uffematten

Uffematten

18 augusti 2009 14:34

Har inte fått något kuvert ännu, men det gäller nog att läsa lite noggrant, förstår jag. Fattar inte varför det ska ändras och krånglas till stup i ett...
Men det är nog som du säger; allt går ut på att allt ska privatiseras fullständigt oavsett om det kommer att kosta skjortan för både staten och oss enskilda.
Håller med dig om att högerregeringen borde avgå. Helst innan dom har lyckats montera ner hela sjukvården och socialförsäkringssystemet...
Kram! /J

http://uffematten.blogspot.com

 
Ingen bild

Väninnan

18 augusti 2009 15:12

Hrm, hm, mmmhrm…. Få se... vad ska vi hitta på för nå’t härnäst? Nå’t riktigt jäk…t!
Så att folk blir mycket arrrga och upprrretade! Varför inte låta folket välja vårdcentral?
DET har vi inte prövat förr. Så gör vi lite fel här och lite fel där…. Detta kan bli riktigt kul! Eller…?

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

18 augusti 2009 19:10

Jag reagerar på att hela grejen är så onödig och förmodligen dyr. Man går/åker till närmaste Vc helt klart. Här blir det inga ändringar, vi ska fortsätta som vanligt till köpingens vc, bara att slänga hela pappersbunten alltså. Hade de skickat oss någon annanstans hade jag också blivit rasande.

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards