Fågelperspektiv

Direktlänk till inlägg 14 november 2008

Revolt mot vanvård av Sverige

Av Margus - 14 november 2008 22:24

Nu är det kokta fläsket stekt, asfalten blommar och det är minst sagt hög tid för revolution. Höstmörkret är över oss och sjukskrivna knäcks som torra grenar runt oss.


Alliansens överdrivna gift om påstådda fuskare har spridits som en smetig epidemi över landet. "Förkränkningskassan" måste haft särskilt dåligt immunförsvar som blivit så infekterad – så snabbt, så djupt och så varaktigt.


Fick i dag samtal från vännen CG som slutkörd ger upp en långdragen och tröttande kamp för sina rättmätiga krav på den trygghetsförsäkring han betalat mycket för under hela livet. Han tar nu det drastiska beslutet och avsäger sig a-kassan. Han har fått nog av den psykiska misshandeln. Då får han ingen sjukersättning heller, men det kanske kvittar för den har de redan hållit inne ett halvår pga. av beslutsvånda.

Om ett halvår fyller han 61 och tar ut pension. En MYCKET LÅG pension för resten av livet.


Han har haft en hygglig inkomst och har rätt till en hygglig pension i sinom tid, men har fram till dess också rätt till sjukpension på halvtid och a-kassestöd så länge det går om inget jobb uppdagas, vilket det ju inte gör i dessa tider. För… det är inte HANS fel.


Detta är inget vi ska tigga och be om! Detta finns avtalat och är redan betalt av alla arbetstagare genom höga premier i långliga tider! Detta är vår rättighet som nu håller på att schabblas bort av okunniga fegisar överallt i leden. Så här får det inte gå till. Det kan drabba vem som helst av oss, när som helst. INGEN går säker.


I tidigare inlägg om honom berättade jag HÄR om att CG ådrog sig både hjärtinfarkt och knäskada genom jobbet varifrån han blev uppsagd på grund av just detta.

FK gjorde för ovanlighets skull en ypperligt noggrann utredning på honom där sju (!) specialister avgav yttrande om halv arbetsförmåga för ytterst lätt och ostressigt jobb. Försäkringsläkaren instämde. Hjälpte detta…??? Nä, näedå.


Sen hände inget, och inget och inget… annat än att han måste söka jobb på HELTID för att FK inte fått klart beslutet. Det gick ett halvår. Vad som komplicerat bilden är att han pga. iråkad situation startar ett mycket mycket litet enmansföretag på sin mycket mycket lilla hobbyverksamhet för att hoppeligen få fart på till pensionen. Precis som Maud Olofsson skrikit om i tio år och man nu går ut med till alla varslade; "Starta eget" tjoar man glatt.


Men detta initiativ straffade sig genast. FK och AF behandlade honom plötsligt som om han ägde VOLVO allraminst och var miljardär. Nä, det klarade dom bara inte av. Allt bara låste sig. Samtal efter samtal som inte ledde nånstans. Ingen klarade någonting och ersättningarna frös inne. Medmänsklighet, förnuft eller förståelse finnes icke i dagens förgiftade Sverige.  Vännen CG fick nog och går nu en oviss framtid till mötes.


När ska vi alla svenskar fatta att detta är dagens verklighet? När ska vi resa oss upp som en man och kräva ändring? Jag står redan. Och jag skriker här i min blogg: NYVAL, NYVAL, NYVAL!!!!!

 
 
Ingen bild

Radiopiraten

14 november 2008 23:08

Ahhh...Härligt..!Håller med dig fullständigt!! Ett nyval vore det enda raka, jag håller med dig fullständigt!
Men vad kommer regeringen att säga om en majoritet av Sveriges befolkning kräver detta? Jo att vi genomför ju bara det vi gick till val på..så något maktskifte kan vi se oss om i världsrymden efter!

Det är inte lönsamt med medmänsklighet, förnuft och förståelse!!!!

Däremot är det lönsamt med paragrafrytteri, att sänka A-kassor, alla slags ersättningar från FK, att höja A-kassemedlemskapets kostnad, att tillåta konkurrens inom sjukvård, ädldrevård, bilprovning med mera i all oändlighet..!

Det är OTROLIGT lönsamt att stifta nya regler och jaga arbetslösa med blåslampa som måste söka varje ledigt jobb i hela riket från första arbetslösa dag, annars dras ersättningen in..!
Det är ÄNNU mer lönsamt att skapa nya regler inom sjukförsäkringen, och på så sätt i slutänden utförsäkra tusentals människor på ett bräde..! Där finns otrolig lönsamhet för vår borgeliga regering, att kapa hälften av inkomsten för hundratusentals människor och bara haspla ur sig: " Vi har infört nya regler" , allt för att sparka på dem som reddan ligger ner..!

Hoppas att tillräckligt många människor har fått upp ögonen för vad denna högerregering åstakommit så att ett folkligt missnöje blir ihågkommet inför September 2010!
22 Månader kvar...De kan bli för-nat långa, men vi har gjort mer än halvtid med nuvarande ministär..! Måtte det gå vägen Hösten 2010 så vi en gång för alla förpassar denna regeringen till historieböckerna :-)

 
Ruth

Ruth

14 november 2008 23:44

Det är för jäkligt att det är på detta sättet i vårat Sverige som har varit så tryggt och pålitligt, ett föredöme framför många andra länder. Nu går alla på knäna och kämpar och knäcks pga. försäkringskassan, det är så tragiskt, ingen trygg ålderdom får vi ha. Ättestupan nästa !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

15 november 2008 00:29

Jag är tyvärr mycket väl medveten om vad du skriver om idag. 4 år av överklagan och avslag gör att man känner sig enbart matt. Men de ska inte tro att denna kärring ger upp, nää då. Jag ska banne mig överklaga oavsett hur lång tid det ska ta.
Omval nu innan hela samhället brakar åt pipsvängen.
Ha en skön helg

http://www.ekoxenskennel.se

 
Jenny

Jenny

15 november 2008 01:02

Ja, vad ska man säja?
Ibland tror man ta mej fasen att allt är en ända lång mardröm.
Läste i ditt förra inlägg om att du är Crohns patient...
Dottern min hade Ulcerös colit i flera år, men numera är tjocktarmen helt bortopererad och hon har en bäckenreservoar inopererad, som för tillfället är nästan helt ur funktion.
Hon är remitterad till kirurgerna igen och dom måste vidga den igen, för som det är nu ligger hon 95% av dagarna till sängs och springer på toa hela tiden med våldsamma smärtor.
Försäkringskassan har sagt stopp till ersättning och hon har i dag överklagat och står nu helt utan ersättning...Hon är arbetsför, säjer dom...
Trots att hon har ca 35 toabesök i snitt/dygn, och sover endast någon timme i taget.
Fy faaaan, säjer jag bara!
Jag reser mej upp med dej och ställer GÄRNA upp på nyval! Helst redan i går!!

Frågan är väl bara hur lång tid det ska ta att ställa allt elände till rätta efter "di blå´s" vilda framfart och övergrepp mot alla sjuka och svaga i samhället.
Bäst jag är tyst nu...jag har inget vackert att säja om blårockarna, och ibland vill man ta i så det osar....
Jättefint har dina nymfar fått det i alla fall i sitt nya fågelhus!
Och visst är det nog ett måste med lilla nattlampan till dessa små "yrpottor", om dom skulle vakna till och bli skrämda av något.
Här står också lilla lampan tänd om natten till älsklingarna....
Ha det bra så länge! Vi höres nog igen!
Kram, Jenny (-:

http://bergskristallen.blogspot.com

 
Ingen bild

Kalle

15 november 2008 10:41

Nyval hjälper inte. den rödgröna (=bruna) sörjan är de som har börjat bygget (=nedmonteringen av välfärden). Så vi kan inte få någon hjälp därifrån heller. Militärkupp? Går bra i bananrepubliker men vi har inget försvar heller längre.
Vi bor i ett totalt genomkorrumperat land, det är bättre i en bananrepublik, där går det i alla fall att muta sig fram.
Vi blir flyktingar från vårt eget land.

 
Erika

Erika

15 november 2008 10:41

Orden har sedan länge fastnat i halsen på mig. Det går inte en enda dag utan vi får läsa om det ena orättvisan efter den andre. Om vi inte gör något snart mangrant, blir vi totalt överkörda av idioter till regering och dylikt som bestämmer i samhället.

Såg föresten om Nordea-chefernas guldkantade pensionsavtal. Får CG något sådant? Inte i närheten ens, aldrig någonsin heller.
********************************************
Förre vd Thorleif Krarup kan lösa ut ett pensionsavtal som är värt 150 miljoner kronor.

Nuvarande vd Christian Clausens avtal är värt 114 miljoner kronor, visar aftonbladet.se:s granskning.

Nu går Nordeas styrelseordförande Hans Dalborg, som enligt Dagens Nyheter själv har ett avtal värt 120 miljoner kronor, ut och försvarar summorna.

********************************************
Onekligen är det skillnad på skit och pannkaka. Fy fan säger jag bara att man inte kräks dagligen över vad som formligen kastas i ansiktet, så fort man slår upp ögonen.Hur kan man behandla människor på detta sviniga sätt som verkligen är behov av hjälp. Det spelar ingen roll hur dålig man är kroppsligt sett, ut och jobba för helvete annars får du ett nackskott. Så känns det när överheten sätter sig till doms över den lilla människan.

Mina ord tog slut nu!

http://crystalwinter.blogspot.com

 
Ingen bild

anna

17 november 2008 16:16


Ja, det är dags att vakna!

Sveriges sjävständighet, suveränitet är slaktad, i dag styrs över 80% av våra lagar från EU. Med det "nya" EU- fördaget, Lissabonfördraget är det game over.

När ska vi svenskar börja förstå att höger och vänster endast kommit att existera i retoriskt syfte.

Detta spel pågår för att distrahera oss från att syna den verkliga makten som styr båda partiblocken i kulissen.


Nyval med de befintliga partierna kommer inte att förändra något. Vi måste börja ifrågasätta de verkliga maktfaktorerna, makthavarna som opererar i kulissen.
Bl. a de hemliga arbetsgrupper i EU.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Margus - 19 september 2015 23:25

Bloggen gör uppehåll. För inre tjänst. På egen tid. För att skapa energi. Ska bara ta in. Uppleva. Njuta. Bearbeta. Inte omedelbart omvandla för utgivning till offentligheten. Tid för motion och träning. Frisk luft. Vila och eftertanke. Sjukdom...

Av Margus - 19 september 2015 23:10

  Två och en halv mil. Rätt bra cykeltur, menar jag. Så duktiga är Husbonden och jag numera. Vi går eller cyklar var eller varannan dag. Och har väldigt roligt. Med kilometermätaren blev det ännu roligare... Vi har gått närmare två mil också, och ...

Av Margus - 19 september 2015 22:53


  Den första valvbron i Fåglum byggdes troligen under 1800-talets första hälft. Den hade två större valv och ett mindre där överloppsvatten släpptes fram vid flod. På strömsidan fanns en så kallad klyvare gjord av uppstaplade stenar. 1923 revs de...

Av Margus - 19 september 2015 22:17

  Öbrona är namnet på en liten stenvalvsbro i Fötene, Södra Härene socken, Vårgårda kommun. Den är byggd över Öbrodiket som rinner till ån Nossan. Vem blir inte fascinerad av dessa vackra gamla stenvalvsbroar som syns lite varstans och ännu fun...

Av Margus - 14 september 2015 23:50

  Mitt i redigeringen av sommarens minnesresor hamnade vår "trösksafari". Vi gav oss ut för att njuta av tilldragelsen när startskottet gick. ALLA var ute med gott humör och alla upptänkliga vagnar och kärror. Jag tog några bilder från evenemanget...

HEJ, OCH VÄLKOMMEN !

      

  Visa presentation

Avdelningar i bloggen

Så var det då... denna dag

Sök i bloggen

ARKIV från start 14 mars 2007

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

   Underbar video från YouTube

  

Bra historiebok på internet

Mina länkar

Antal besök

Följ bloggen


Skapa flashcards